top of page
Neem contact op

Bericht verstuurd!

Door op versturen te klikken geeft u toestemming uw gegevens te verwerken volgens het privacystatement.

Magisch Hamburgerrecept

Bijgewerkt op: 13 mrt

Gewoon een lekker hamburgertje
Gewoon een lekker hamburgertje

Naast goochelen heb ik ook een liefde voor hamburgers. Omdat ze gewoon lekker zijn, en makkelijk. En dit is echt een magisch hamburgerrecept. Deze hamburger staat onder mijn vrienden bekend als de traditionele Naxosburger. Tijdens mijn studententijd woonde ik op de Naxosdreef in Utrecht, en werd dit recept veelvuldig bereid. Het is een eenvoudig doch zeer smakelijk hamburgerrecept, zeker als je een kater hebt.


Ingrediënten (voor 1 persoon)


  • Hamburger

  • Broodje (sesamzaadbroodje)

  • Ei

  • Uitjes

  • Ketchup

  • Mayonaise

  • Spek

  • Cheddarkaas

  • 1 blaadje sla


Stap 1: Bak de hamburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meestal moet je ze gewoon op hoog vuur in de koekenpan smijten en een minuutje of 8 wachten. Blijf er wel bij, anders branden ze aan.


Stap 2: Bak daarnaast in een klein pannetje op middelhoog vuur de uitjes tot ze zoet en zacht zijn.


Stap 3:Gooi de uien bij de hamburger en zet het vuur uit. Bak in het kleine pannetje nog een eitje.


Stap 4: Beleg de bodem van je broodje met mayonaise. Leg daarbovenop de hamburger. Bedek die rijkelijk met ketchup en leg daarop de cheddarkaas. Leg onder en boven de burger ook nog wat uitjes.


Stap 5: Leg het spek op de uitjes, en leg daar dan weer het ei op. Je kunt ervoor kiezen de bodem van een tweede broodje te gebruiken als extra laag, waar je het ei oplegt.


Stap 6: Besmeer de top van het broodje met zowel mayonaise als ketchup en leg hierop het slablaadje. Gooi de top op de burger.


Je bent nu klaar om de hamburger te consumeren. Het is sterk aan te raden een bord eronder te houden. De Naxosburger combineert erg goed met een lekker speciaalbiertje, zoals bijvoorbeeld een Dilerium Tremens Tripel.

 
 
bottom of page